Zelf meedoen

 

Ondernemers, particulieren, vrijwilligers van verenigingen en stichtingen, schoolbesturen, leraren en leerlingen: iedereen is welkom om zijn steen bij te dragen aan een energieneutraal Helmond.

Doe je ook mee?

Dat kan op verschillende manieren:

  • Leef duurzaam. Maak je woning energiezuiniger, hergebruik materialen, gebruik duurzaam vervoer etc. Voor tips en inspiratie kun je bijvoorbeeld terecht bij het Energiehuis Helmond, of onze Facebook-pagina. Wist je ook dat er in Helmond verschillende subsidie- en betalingsregelingen zijn om je woning te verduurzamen? Kijk daarvoor eens op de site van de EnergieSubsidieWijzer.
  • Sluit aan bij een bestaand duurzaam project. Je bent van harte welkom om mee te doen met de bestaande projecten van Alle lichten op groen. Je kunt hiervoor gewoon een e-mail sturen naar degenen die bij een project betrokken zijn.
  • Heb je zelf een goed idee om Helmond duurzamer te maken? Het is fantastisch als je dat wilt realiseren. De gemeente kan mogelijk bijdragen in eventuele kosten, met een subsidie uit het duurzaamheidsfonds. Je initiatief wordt dan automatisch ook vermeld op onze website.

“Ook wij hadden een initiatief om duurzamer te worden. We realiseerden de eerste biodiversiteitstuin in Helmond, op het terrein van ons bedrijf. De tuin biedt ruimte aan verschillende soorten planten en dieren. Zo is er onder andere een paddenpoel en een insectenhotel. Bezoekers zijn welkom op werkdagen tussen 06.00 en 17.30 uur. Dit initiatief is ondersteund met een bijdrage vanuit het duurzaamheidsfonds van de gemeente. Super dat dit er is!”
– Wim Hillenbrink, Manders Totaal