Alle Lichten op Groen

Introduction

Waterconferentie 21 september: leer meer over drinkwaterbesparing

Waterconferentie 21 september: leer meer over drinkwaterbesparing

Mensen lopen door de regen

Waterconferentie 21 september: Circulair watersysteem Brainport Smart District maakt 40% tot 70% drinkwaterbesparing mogelijk

Hoe ga ik om met water in mijn nieuwbouwwoning? Hoe kan ik water opvangen, hergebruiken of besparen? Vraagstukken waar bewoners en bouwbedrijven steeds meer over nadenken. Ook in Brainport Smart District, de slimste wijk ter wereld in Helmond, zijn we hier mee bezig. Waterschap Aa en Maas, Waterschap De Dommel, Brabant Water N.V., KWR Water, Provincie Noord-Brabant en Gemeente Helmond hebben hiervoor een circulair watersysteem ontwikkeld.

Hergebruiken en besparen
Hoe dit circulaire watersysteem er uitziet, staat beschreven in het rapport Water Lab Brainport Smart District. We leggen uit hoe u zelf van 40% tot wel 70% drinkwater kunt besparen door het gebruik van  regenwater of door hergebruik van water. Ook kunt u zien hoe u droogte en hitte kunt tegengaan door water vast te houden in uw tuin.

Menukaart
Wat mooi is: als bewoner en/of bouwbedrijf kunt u de fysieke inrichting grotendeels zelf bepalen. In plaats van een technisch ontwerp al te maken bieden we u de gelegenheid om zelf het systeem te ontwerpen. Natuurlijk zijn er bepaalde doelen die we moeten halen en randvoorwaarden op het gebied van gezondheid en veiligheid. Om dit mogelijk te maken is er een menukaart ontwikkeld met maatregelen en technieken die u kunt inzetten om het watersysteem zo duurzaam, innovatief en zo passend mogelijk te maken voor BSD.

Op maandag 21 september presenteren we dit graag aan u tijdens een online waterconferentie.  We lichten het ontwerp toe en gaan met elkaar en inwoners in gesprek. Via WhatsApp kunt u tijdens de uitzending vragen stellen. Samen geven we zo invulling aan de toekomstige wateropgaven voor circulair watergebruik, klimaatadaptatie, hittestress en biodiversiteit.

Kijk en praat mee
Kijkt u mee? De conferentie is maandag 21 september vanaf 14:35 uur live te bekijken op het YouTube kanaal van Brainport Smart District

Vragen stellen kan door een WhatsApp te sturen naar 06-42 13 80 50.