Introduction

Waterchallenge: bespaar een maand zoveel mogelijk water!

Waterchallenge: bespaar een maand zoveel mogelijk water!

Groepsfoto deelnemende school aan waterproject Groepsfoto deelnemende school aan waterproject

Drie groepen 7 en 8, met maar één doel: zoveel mogelijk water besparen.  KC In het Hart van het Hout en IKC Trudo deden mee met de Waterchallenge. En iedereen thuis bespaarde mee.

Water besparen is van groot belang, water wordt niet voor niets ‘het blauwe goud’ genoemd. Tijdens de Waterchallenge leren kinderen waarom zuinig met water omgaan zo belangrijk is en krijgen tips om te besparen. Dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Denk aan het dicht draaien van de kraan tijdens het tandenpoetsen of het opvangen van water in een regenton.

Op 6 maart was de kick-off: tijdens een gastles werden de klassen uitgedaagd om hun beste bespaarbeentje voor te zetten. En met succes: er zijn fantastische resultaten geboekt. Het coronavirus leek even roet in het eten te gooien: alle leerlingen kwamen plotseling thuis te zitten. Dit heeft hen echter niet laten tegengehouden door te gaan met water besparen!

De tweede gastles is digitaal aangeboden, wat de leerkrachten en leerlingen goed opgepakt hebben. Wij zijn blij dat de Waterchallenge op deze manier toch kon doorgaan. Ondertussen hebben we alle resultaten binnen. Op maandag 6 april vond de digitale prijsuitreiking plaats via social media.

De beste bespaarder zat in de klas van juf Pauline van In het Hart van het Hout: bij Esmee thuis gebruikten ze maar 48,2 liter water per persoon per dag. Dat is echt heel erg weinig, als je ziet dat het gemiddelde 120 liter is. Alle prijswinnaars: gefeliciteerd!

Boven alles willen wij iedereen bedanken voor de inzet.

De video van de prijsuitreiking is hier te bekijken.

De Waterchallenge is een project van de Helmondse kunststichting Stichting Beeld in samenwerking met Conceptbureau voor Duurzame projecten Groen4Life.
Het project is mede mogelijk door het Duurzaamheidsfonds van de gemeente Helmond.

Foto’s: kick-off Waterchallenge op KC In het Hart van het Hout

Groepsfoto deelnemende school aan waterproject Prijswinnaars Waterchallenge Leerlingen van IKC Trudo tonen hun prijs (Fleur, Tim en Pien) Diploma's waterchallenge Prijswinnares waterchallenge