Introduction

Vraag de investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) dit jaar nog aan

Vraag de investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) dit jaar nog aan

Verwarming door warmtepomp

De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) is een tegemoetkoming bij de aankoop van zonneboilers en warmtepompen. Deze regeling is voor particulieren en zakelijke gebruikers.

Met de ISDE stimuleert de Rijksoverheid Nederlandse huishoudens en bedrijven om minder gas te gebruiken en meer duurzame warmte. Hiermee besparen we energie en dringen we de CO2-uitstoot terug.

Wilt u voor uw huis of (bedrijfs)pand een warmtepomp of zonneboiler kopen? Kijk dan of u gebruik kunt maken van de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Daarmee krijgt u een deel van de kosten terug, nadat u het apparaat gekocht heeft. Zo kunt u uw huis of pand duurzaam verwarmen tegen lagere kosten.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor de ISDE moet u voldoen aan een aantal voorwaarden. Ook gelden er voorwaarden voor de apparaten die u koopt.

Aanvragen

In 2020 kunt u ISDE-subsidie aanvragen tot en met 31 december 2020, 17:00 uur. U kunt de subsidie pas aanvragen nadat u het apparaat heeft gekocht. Hoe u dat doet, leest u in het stappenplan. Daar leest u ook wat u na uw aanvraag kunt verwachten en hoe u wijzigingen doorgeeft.

Warmtepomp
Warmtepomp