Introduction

Verkiezing duurzaam broodje op duurzame dag 7 april

Verkiezing duurzaam broodje op duurzame dag 7 april

Op donderdag 7 april hadden de volgende partijen samen een duurzame dag georganiseerd: het Dr.Knippenbergcollege, Openbare Basisscholen Helmond, Wilhelminaschool, ROC Ter Aa in samenwerking met de Gemeente Helmond,  La Venezia, 33 Good Food, Beer and Beefs, Zaal Traverse, Cultuurcontact en Super Sociaal.

In de volle collegezaal van het Dr. Knippenbergcollege waren 160 leerlingen uit groep 7 en vwo 2 aanwezig. De dag werd geopend door Wethouder Dortmans.
Daarna hebben de leerlingen in carrouselvorm drie workshops gevolgd:

  • Creatief denken over duurzaamheid
  • Poster ontwerpen
  • Het ontwerpen en bereiden van een duurzaam broodje.

Het broodje bestond uit biologische en seizoensgebonden producten. Super Sociaal heeft meegewerkt aan het samenstellen van de boodschappenlijst.
Bij de voorlichting is ingegaan op wat nu precies een gezonde en duurzame lunch is.  Daarna konden de leerlingen aan de slag.
Een aantal van deze broodjes is geselecteerd en voorgelegd aan de jury. De jury bestond uit Dorit Bressers (La Venezia), Jeroen van Oosterhout (Zaal Traverse, Beer and Beefs), Daniëlle Valkenbrug (gemeente Helmond) en Annemarie Bastiaanssen (cultuurcontact).

Het was lastig het winnende broodje te kiezen. Uiteindelijk hebben Lois, Chloe, Sophie en Zoë van het Dr. Knippenbergcollege en bs. T Hout gewonnen. Zij krijgen een workshopmiddag aangeboden bij 33 GoodFood in Helmond. Proficiat!
De andere 5 genomineerden mogen een week lang het winnende broodje gaan bereiden en verkopen bij La Venezia aan de Steenweg 28 te Helmond.
De broodjes zijn in de maand mei nog op meerdere plekken verkrijgbaar. De opbrengst van de broodjes wordt geschonken aan Super Sociaal.