Duurzaam onderwijs, sport en recreatie

Realisatie van de klimaatambities is alleen succesvol als we het samen met de hele stad doen. Verschillende verenigingen en scholen dragen hier al aan bij. Laat je inspireren en doe ook mee!

icon-samen-wereldbol

Wat kan ik doen?

Energie besparen

  • Bespaar op het gebruik van gas en elektriciteit in jullie school, kantine of clubgebouw. Zet de verwarming een graadje lager en vervang gloei- of spaarlampen door LED- verlichting.
  • Stimuleer afval scheiden met speciale afvalbakken. De materialen worden gerecycled en dat spaart nieuwe grondstoffen en energie. Of stimuleer je leerlingen of leden om navulbare bekers te gebruiken in plaats van pakjes of flesjes drinken.
  • Meer energiebesparingstips vind je op deze pagina, en bekijk voor meer tips milieu centraal ook eens.

Je school of accommodatie verduurzamen

In de toekomst gaan we stoppen met het gebruik van aardgas, maar wat zijn nu de eerste stappen om je schoolgebouw of accommodatie te verduurzamen? Dit begint bij goede isolatie en ventilatie van gebouwen en het vervangen van enkel glas door HR++ glas. Denk ook eens na over de aanleg van zonnepanelen of de aanleg van LED-verlichting. Bekijk ter inspiratie de goede voorbeelden van verenigingen of scholen die al stappen hebben gezet!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

icon-helmonders

Laat je inspireren

Zo helpen we jou op weg

Gemeente Helmond helpt jullie school of (sport)vereniging graag financieel op weg bij het verduurzamen van de accommodatie of andere goede initiatieven.

  • Voor de uitvoering van goede duurzame ideeën kun je in aanmerking komen voor budget uit het Duurzaamheidsfonds. Heb je een concreet plan dat bijdraagt aan een klimaatneutraal Helmond? Laat het ons weten!
    Bekijk de projecten die budget kregen uit het Duurzaamheidsfonds en dien je plan in.
  • Wil je de accommodatie van jouw sportvereniging verduurzamen, dan is daarvoor ook budget beschikbaar vanuit het Duurzaamheidsfonds.
  • Een groen dak op je gebouw is goed voor het milieu, zorgt voor een betere opvang van regenwater én levert kostenbesparing op. Meer voordelen van groene daken lees je in de folder. Je vraagt de subsidie aan bij de gemeente via het formulier op de website.