Introduction

Zonder bloemen en planten geen tuin

Zonder bloemen en planten geen tuin

Vorige maand vroegen we tuinliefhebbers anderen te inspireren met hun mooie groene tuin of balkon met daarbij de kans een shoptegoed van Tuincentrum Coppelmans Helmond te winnen. Inmiddels zijn de beste drie gekozen en is via social media bepaald hoe de bonnen werden verdeeld over de prijswinnaars. Ze vertellen je graag meer over hun mooie tuinen.

Tuin met bloemen
Tuin met bloemen

Toen Natascha Barendrecht haar huis in Houtsdonk 3 jaar geleden kocht, lagen er alleen maar tegels in de achtertuin. Daar heeft zij snel verandering in gebracht door het aanbrengen van vele bloemen en planten. ‘Anders is het toch geen tuin? Na 2 jaar is het al een oase voor bijen en mezelf geworden. Tuinieren is echt een hobby voor me en zo help ik ook graag een aantal familieleden in mijn omgeving met het onderhoud van hun tuin.
In m’n tuin is ruimte gemaakt voor biologische groenten, fruit en kruiden. Met de eigen biologische kruiden maak ik mijn eten lekker. En ik kan er ook heerlijk verse thee mee zetten, bijvoorbeeld met munt of citroenmelisse. Het ziet er niet alleen leuk uit, maar meteen ook een voordeel dat ik het niet bespoten uit de winkel hoef te kopen. Ik gebruik ook zelf geen bestrijdingsmiddelen, want dat is zo enorm slecht voor de natuur en ik wil graag de insecten en vogels in mijn tuin houden. Met het Goorpark in de buurt ben ik sowieso snel midden in de natuur om daar heerlijk te wandelen en ontspannen.’

Kijk hier voor meer duurzame tips voor een groene tuin