Introduction

Door klein te beginnen kan iedereen een duurzame bijdrage leveren

Door klein te beginnen kan iedereen een duurzame bijdrage leveren

Vorige maand vroegen we tuinliefhebbers anderen te inspireren met hun mooie groene tuin of balkon met daarbij de kans een shoptegoed van Tuincentrum Coppelmans Helmond te winnen. Inmiddels zijn de beste drie gekozen en is via social media bepaald hoe de bonnen werden verdeeld over de prijswinnaars. Ze vertellen je graag meer over hun mooie tuinen.

Tuin van winactie
Tuin met bomen

22 jaar geleden kochten Marleen en Hans Revenboer een oude boerderij in Brandevoort en ze sloopten alle stallen en schuren om vervolgens te gaan tuinieren op een "maanlandschap". Marleen vertelt: ‘Tuinieren is een grote hobby van me en zo heb ik met liefde en plezier geploeterd en gewerkt om het tot een paradijs te maken voor insecten, vogels, vissen, kikkers, egels, fazanten en ons als gezin uiteraard. Vorig jaar hebben we veel gras omgespit en allemaal bloementuinen ingezaaid, waardoor er nog meer soorten bijen en vlinders zijn bijgekomen. Ik ben een rozenliefhebster dus er staan veel rozen in de tuin, maar ook klaprozen, stokrozen en pioenrozen. Dit jaar hebben we met kiezels een badderplek in de vijver gemaakt voor vogels en dat is echt genieten om te zien!
Bij alles wat ik doe, kijk ik of het op een duurzame manier kan, dus dat geldt ook voor tuinieren. Mijn insteek is dat je klein kunt beginnen en als iedereen dat doet, dan kunnen we samen heel goed een duurzame bijdrage leveren.’

Kijk hier voor meer duurzame tips voor een groene tuin