Alle Lichten op Groen

Introduction

Thema-avonden “Leer je woning kennen” bij Energiehuis Helmond

Thema-avonden “Leer je woning kennen” bij Energiehuis Helmond

“Hoeveel kWh elektrische energie gebruik ik eigenlijk en hoeveel m3 gas? Is dat veel of weinig als ik dat vergelijk met een soortgelijk huis?” Het antwoord op deze vraag zou er wel eens toe kunnen leiden dat je op energie wil gaan besparen. Vaak kan dat al met eenvoudige maatregelen die maar weinig kosten, maar waardoor je wel gauw ongeveer 15% kunt besparen, zonder comfort in te leveren. Denk daarbij aan het aanbrengen van tochtstrippen in deuren en ramen of door kieren dicht te kitten, niet langer douchen dan vijf minuten, geen licht laten branden in ruimten waar je niet bent, enz. Maar vooral ook door gloeilampen te vervangen door Ledlampen. Die zijn niet meer duur, verkrijgbaar in allerlei sterkten en (warme) kleuren en gaan veel langer mee.

Energie besparen

Als je jouw huis wilt verduurzamen, is het altijd belangrijk om te beginnen met besparen van energie. Immers wat je niet gebruikt, hoef je ook niet op te wekken of in te kopen. Woon je echter in een wat ouder huis dan zijn eenvoudige maatregelen meestal niet voldoende en zijn er forsere maatregelen nodig om te voorkomen dat je in de winter het huis niet warm krijgt. Dan is het nodig om je huis goed te isoleren. Dus is het belangrijk om na te gaan hoe het staat met de isolatie van gevels, ramen, vloer en dak. Wat kun je eraan doen om die te verbeteren? Daar zijn vaak ingrijpende maatregelen voor nodig, die behoorlijk kostbaar zijn. Maar gelukkig kun je voor het isoleren sinds 15 augustus 2019 weer subsidie krijgen van de overheid en zijn er mogelijkheden om op een gunstige manier te financieren. Kijk voor de mogelijkheden ook op deze pagina op de website. De financieringskosten verdien je terug door een (veel) lagere energierekening.

Hybride verwarmen

Soms is het niet mogelijk om een huis goed te isoleren. Dan is het wellicht een oplossing om je huis hybride te verwarmen, d.w.z. naast een nieuwe manier van verwarmen ook nog de gasketel te handhaven voor de echt koude dagen.

Objectief en onafhankelijk advies

Kortom, er moeten veel keuzes gemaakt worden. Het Energiehuis helpt daarbij. De informatie die wordt verstrekt, is objectief en onafhankelijk, want het Energiehuis heeft geen commercieel belang en is in goede samenwerking met de gemeente opgericht om burgers te helpen.

Bovendien is de informatie gratis, dus … wat let u om het Energiehuis te bezoeken!

De thema-avond start om 19.30 uur.
Inschrijven via het aanmeldformulier op de website.

Locatie:  

Torenstraat 3 in Helmond

Het programma voor de komende periode is als volgt:

Donderdag 12 september
Dinsdag 29 oktober
Dinsdag 3 december

Voorbeelden van isolatiemateriaal
Voorbeelden van isolatiemateriaal