Introduction

Schenking bijenhotels Helmond Zoemt

Schenking bijenhotels Helmond Zoemt

In het kader van 'Helmond Zoemt' heeft W & E van Kasteren Cultuurtechnische werken BV onlangs enkele bijen-/insectenhotels geschonken aan de Gemeente Helmond. Deze bijenhotels zijn geplaatst in de Kasteeltuin en bij Kinderboerderij de Veldhoeve in Helmond.

De Nederlandse wilde bijen zijn in gevaar. De helft van alle 358 soorten is bedreigd. Dit heeft ook gevolgen voor ons als mens. Zo'n tachtig procent van onze groenten, fruit en andere eetbare gewassen is namelijk afhankelijk van bijen. Deze nemen namelijk het stuifmeel van de planten en bloemen mee naar de volgende bloem en plant en zorgen er daarmee voor dat onze voedselvoorziening op peil blijft.

Deze bijen-/insectenhotels zijn vervaardigd in een sociale werkplaats door Nieuwe Nederlanders (statushouders) en andere BIJ-zondere deelnemers,
welke hierdoor automatisch o.a. Nederlandse werknemersvaardigheden en sociaal ondernemen aanleren.

W & E van Kasteren cultuurtechnische werken BV zorgt al ruim 50 jaar voor de aanleg en onderhoud van (een groot gedeelte) van de gemeentelijke groenvoorzieningen en vele bedrijventerreinen in Helmond en directe omgeving.

Met o.a. initiatieven als deze neemt W & E van Kasteren BV haar verantwoordelijkheid als lid van de (Helmondse) samenleving zeer serieus
en hoopt door plaatsing van deze bijen-/insectenhotels weer een steentje te hebben bijgedragen aan het in stand houden van de Nederlandse wilde bijen populatie en de integratie van Nieuwe Nederlanders in onze samenleving.

Lees hier hoe je zelf een insectenhotel kunt maken

En klik voor meer tips op de website van Nederland Zoemt

Bijenhotel
infobord bijenhotel