Introduction

Online inloopbijeenkomst Energietransitie

Online inloopbijeenkomst Energietransitie

Zonnepanelenveld
Logo Regionale Energie Strategie

De doelstellingen vanuit het Klimaatakkoord zijn duidelijk: in 2050 is Nederland bijna geheel energieneutraal. Met de energietransitie doelen we daarom op een overgang van fossiele brandstoffen naar volledig groene energie. Een behoorlijke opgave dus! Maar wat betekent de energietransitie voor uw regio of uw eigen situatie? En wat staat er eigenlijk in zo’n regionale energiestrategie (RES 1.0)? Ontdek het op onze sub-regionale online inloopbijeenkomst van de Peelgemeenten.

Wij nodigen u graag uit op woensdag 3 februari om aan te sluiten bij de sub-regionale online inloopbijeenkomst die relevant is voor u als inwoner van gemeente Helmond. Tijdens de inloopbijeenkomst staat het thema energietransitie centraal. Binnen een half uurtje wordt u bijgepraat over de ontwikkelingen van de regionale energiestrategie binnen uw regio. Hierin komen onderwerpen zoals energiebesparing, warmte en grootschalige opwek aan bod. Er wordt ingegaan op relevante thema’s voor de regio en vervolgens krijgt u de ruimte om zelf uw vragen te stellen tijdens één van de Q&A sessies.

Hoe ziet het programma eruit?

De online inloopbijeenkomst vindt plaats op woensdag 3 februari van 18:00-21:00 via Microsoft Teams. Na inschrijving krijgt u een bevestiging en later volgt de link. Ieder uur start met een presentatie over de ontwikkelingen binnen de regionale energiestrategie, gevolgd door een Q&A sessie (op twee kanalen) waarin u uw vragen kunt stellen. U bent welkom om op ieder gewenst moment digitaal in en uit te lopen.

18:00 – 18:30 – Welkomst en presentatie concept RES 1.0

18:30 – 18:50 
Kanaal 1 – Q&A: Grootschalige energieopwekking
Kanaal 2 – Q&A: Energiebesparing, warmte, communicatie en participatie

18:50 – 19:00 – Korte pauze

19:00 – 19:30 – Presentatie concept RES 1.0 (herhaling)

19:30 – 19:50 
Kanaal 1 – Q&A: Grootschalige energieopwekking
Kanaal 2 – Q&A: Energiebesparing, warmte, communicatie en participatie

19:50 – 20:00 – Korte pauze

20:00 – 20:30 – Presentatie concept RES 1.0 (herhaling)

20:30 – 21:00
Kanaal 1 – Q&A: Grootschalige energieopwekking
Kanaal 2 – Q&A: Energiebesparing, warmte, communicatie en participatie

Voor wie is het bedoeld?

De online inloopbijeenkomst is bedoeld voor zowel inwoners, ondernemers als raadsleden. U krijgt de ruimte om laagdrempelig kennis op te doen en eventuele (verdiepende) vragen te stellen.

Wilt u deze online inloopbijeenkomst bijwonen?

Schrijf u dan in via deze link. Lukt het u niet om op de bovengenoemde datum of tijd aanwezig te zijn? Schrijf u dan alsnog in. U ontvangt een link waarmee u de presentatie kan terugkijken. Heeft u nog vragen, mail deze dan naar energie@metropoolregioeindhoven.nl