Introduction

Regentonnenactie

Regentonnenactie

Het klimaat verandert. De temperatuur stijgt en het regent vaker harder. Dit zorgt voor wateroverlast. Een regenton is een makkelijke manier om wateroverlast te helpen voorkomen. Inwoners van gemeente Helmond krijgen nu 30 Euro korting op een regenton. De actie loopt van 15 september tot en met 15 november 2022.

Het is werkt heel simpel: koppel je regenpijp af en vang regenwater op in je eigen regenton. Zo help je overbelasting van het riool voorkomen als het hard regent. Het schone regentwater kun je gebruiken voor bijvoorbeeld:

 • Ramen lappen
 • Tuinplanten watergeven
 • Binnen planten watergeven
 • Huisdieren watergeven

Regentonnen zijn dus goed voor het milieu, maar ook voor je tuin en je portemonnee.

Nu met 30 Euro korting
Als inwoner van Helmond ontvang je nu 30 Euro korting op een regenton. De actie loopt van 15 september tot en met 15 november 2022. Er gelden een aantal actievoorwaarden. Deze lees je hieronder.

Actievoorwaarden

 • Korting is alleen geldig op vertoon van een volledig ingevulde bon.
 • Korting geldt voor alle regentonnen van minimaal 165 liter.
 • Je woont in de gemeente Helmond.
 • Maximaal één regenton per huishouden.
 • Korting is alleen geldig in de winkel, niet bij online bestellingen.

De partijen die deelnemen aan de Regentonnenactie zijn de filialen in Helmond van Tuincentrum Coppelmans, Boerenbond, Gamma en Karwei.

Flyer met coupon
Download hier de Flyer regentonnenactie september 2022 met coupon. Of ga naar een van de deelnemende partijen. Daar vind je de flyer in de winkel die je direct kunt gebruiken.

Dit is een gezamenlijke actie van gemeente Helmond en Waterschap Aa en Maas

De regentonnenactie is een samenwerking met Waterschap Aa en Maas 

Let op: Deze actie is niet te combineren met de subsidie klimaatbestendige maatregelen van waterschap Aa en Maas: www.aaenmaas.nl/regelen/subsidie-klimaatbestendige-maatregelen/


Voordelen van een regenton

Als je geld wilt besparen en groen wilt zijn, is een regenton een goede oplossing. Regentonnen worden gebruikt om regenwater op te vangen van het dak van je huis of bedrijf. Er zijn veel voordelen aan regentonnen, zoals:

 1. waterbesparing,
 2. minder afvloeiingsvervuiling,
 3. energie- en kostenbesparing,
 4. beter voor de planten.

  1. Waterbesparing
  Gemiddeld gebruiken we in Nederland zo’n 120 liter drinkwater per dag. In warme periodes zelfs zo’n 150 liter per dag. Waterbesparing is noodzakelijk om ons milieu te beschermen. Installeer een regenton, vang gratis hemelwater op en draag bij aan waterbesparing. Geef de planten in huis en in de tuin water met opgevangen regenwater uit je regenton, zo bespaar je jaarlijks zo’n honderden liters water uit de kraan.

2. Minder afvloeiingsvervuiling
Mens en dier hebben baat bij schone wateren en gezonde rivieren. Ons waterzuiveringssysteem zuivert het rioolwater en water uit rivieren om schoon drinkwater te produceren. In Nederland is het drinkwater van zeer hoge kwaliteit. Daarom is het belangrijk om minder afvloeiingsvervuiling te hebben. Hoe meer vervuiling er namelijk in het water zit, hoe moeilijker en duurder het is om ons water weer goed te zuiveren. Door een regenton te plaatsen, vang je zuiver hemelwater op. Dit zuivere water komt daardoor niet meer in het riool terecht en is direct bruikbaar. Minder water in het riool betekent minder kosten aan rioolpompen en minder kosten en energie voor rioolwaterzuivering.

3. Energie- en kostenbesparing
Een regenton is behalve energiezuinig ook kostenbesparend. Door vaker water uit de regenton, verminder je het gebruik in energie van bijvoorbeeld sproeisystemen. Wist je dat een sproeibeurt van 15 minuten gemiddeld zo’n 100 liter drinkwater kost? Gebruik dus vaker water uit de regenton, dat is energiezuinig, gratis en zuiver! Zo bespaar je meteen op de kosten voor water, dat scheelt jaarlijks honderden euro’s!

4. Beter voor de planten
Opgevangen regenwater bevat veel minder kalk dan leidingwater. Ons drinkwater is gezuiverd, maar bevat nog wel ijzer en kalk. Kalk is gezond voor mensen, maar planten houden er niet van. Geef je planten dus water uit de regenton. Dit water is zuiver, bevat geen kalk en is bovendien gratis! Auto’s wassen en ramen lappen met opgevangen regenwater is ook een prima idee: doordat het hemelwater geen kalk bevat is de kans op witte strepen een stuk kleiner.

Wil je meer weten over regentonnen? Bijvoorbeeld wat je in de winter met je regenton moet doen. Bekijken dan deze 8 vragen en antwoorden

Groene tuinen
Groene tuinen zijn onmisbaar bij het voorkomen van wateroverlast in de steden. De planten zorgen ervoor dat het regenwater in de bodem trekt en zo min mogelijk in het riool komt. Bovendien ziet een groene tuin er ook nog eens veel mooier uit!
Dit kun je zelf doen om jouw tuin om te toveren tot een watervriendelijke tuin: tips voor groene tuinen  

Of kijk op groenklimaatplein om ideeën op te doen wat je allemaal kunt doen om jouw tuin klimaatvriendelijk te maken.