Introduction

Project ‘buurttuintje’ Van Leeuwenhoeklaan van start

Project ‘buurttuintje’ Van Leeuwenhoeklaan van start

Grasveldje wordt pluktuintje vol kruiden en bloemen

Een half uur nadat Pedri van Oorschot, de gulle hovenier uit Stiphout, zijn laatste lupine in het perkje tegenover Van Leeuwenhoeklaan 10 plantte, stonden de nieuwe bewoners van drie huizen in onze straat al samen te ‘buurten’ bij dit initiatief. ‘Wat een goed idee!’ Het begin is gemaakt. Samen met de bewoners gaan we dit eerste buurttuintje onderhouden. Doel: het aantrekken van meer hommels, bijen en andere insecten. Met andere woorden: een stap zetten in het verbeteren van de biodiversiteit!

Meditatief schoffelen

Het is een initiatief waar wat denkwerk aan vooraf is gegaan. De gemeente heeft toestemming gegeven en bijgedragen aan de totstandkoming door het gras af te graven. Het idee achter de aanplant van de moestuin in combinatie met het inzaaien van bloemen en groen, is het stimuleren van biodiversiteit en het verder activeren van sociale cohesie in de wijk. Kinderen mogen straks mee-eten van de appeltjes, tomaatjes en aardbeien, iedereen mag kruiden plukken of een half uurtje meditatief komen schoffelen. Alles mag en niets moet.

Regentonnen komen eraan

Brigitte van de Koevering en Pedri van Oorschot blijven verantwoordelijk voor het onderhoud. Voorlopig zal er wel wat gesproeid moeten worden, maar binnenkort komen er watertonnen die de verspilling van drinkwater zoveel mogelijk beperken.

Meteen contact

Bij aanvang van dit kleinschalige project heeft het al geleid tot gesprekjes met bewoners in de straat en Groen & Bloei was meteen enthousiast over het initiatief. Mooie dingen stemmen mensen vrolijk. Zo simpel kan het zijn. Laten we de wereld wat mooier maken, te beginnen met onze eigen straat.