Introduction

Operatie Steenbreek 2021

Operatie Steenbreek 2021

Steeds vaker hebben we te maken met heftige regenbuien, extreme hitte en langere periodes van droogte. Dit veroorzaakt vaak overlast: straten of kelders lopen onder water en de temperatuur in de stad loopt steeds meer op. Doordat tuinen steeds vaker betegeld zijn, is er minder ruimte voor de natuur. Meer groen betekent dat het regenwater beter in de bodem kan zakken, riolen minder belast worden, de zomertemperatuur in de stad lager wordt, er minder fijnstof is en dat mensen zich prettiger en gezonder voelen.

Tegels eruit, planten erin!
In Helmond kunnen inwoners de komende jaren helpen met meer groen in de stad te verkrijgen, want de gemeente heeft zich aangesloten bij Stichting Steenbreek. Twee keer per jaar vindt de actie Operatie Steenbreek plaats in één of enkele wijken in de stad. Tegels gaan dan uit de tuinen en planten komen er in.

Op 25 september zijn de volgende wijken aan de beurt:

  • De Waart
  • Annawijk
  • Oost
  • Overspoor
  • Centrum

Doe ook mee!
Heb je veel tegels in je tuin liggen en wil je helpen om je wijk groener te maken? Doe dan mee aan Operatie Steenbreek! Lever je stoeptegels in (1 tot 5 m²) en krijg van ons vijf gratis plantjes! Samen zorgen we zo voor een leefbare en gezonde wijk.

Op 25 september wordt op een centraal punt in de wijk een depot ingericht waar je de tegels en geel zand kan inleveren en de planten kan ophalen.

Meer informatie over aanmelden en de locaties van de depots volgt binnenkort.
Houd deze website in de gaten.