Introduction

Online talkshow over Regionale Energiestrategie

Online talkshow over Regionale Energiestrategie

Zonnepanelenveld
Windmolenpark Neer

Op 2 december 2020 kunt u een talkshow volgen over de Regionale Energiestrategie (RES). Het thema innovatie staat hierbij centraal. De Metropoolregio Eindhoven (MRE) organiseert de talkshow.

Wonen in een klimaatneutraal huis? Een motor laten draaien op ijzer zonder CO2-uitstoot? Zeven keer méér energie opwekken door combinatie van wind- en zonne-energie? Het is geen toekomstmuziek. Want in onze regio werken bedrijven, kennisinstellingen en overheden al samen aan allerlei slimme innovaties, ofwel vernieuwingen.

Over de talkshow

Welke innovaties geven al een beeld over de toekomst van de RES? Die vraag staat centraal tijdens de online talkshow. Gasten aan tafel zijn experts, ondernemers en wetenschappers. Zij zijn betrokken bij succesvolle innovaties in onze regio. De talkshow wordt uitgezonden via een live verbinding op woensdag 2 december van 19.30 – 21.00 uur.

Deelnemen

Wilt u de talkshow volgen? Luister woensdagavond 2 december direct live en klik iets vóór 19.30 uur op deze link.

Over de RES

Momenteel werken 21 gemeenten, provincie, waterschappen, Enexis, bedrijven, stakeholders en inwoners aan een strategie om meer energie te besparen en elektriciteit duurzaam op te wekken. Naast de komst van bijvoorbeeld zonnevelden en windmolens, zijn innovaties onmisbaar.