18-ghal-alog_header
 

Nieuwsbrief februari 2019

 
 
 

Eerste energieopwekkende designgevel toegepast bij Kuijpers

  f99120c2fa0911e5fc3fc7826ebcd08c_74b51c__B5A73651280x708

Het kantoor van Kuijpers in Helmond is voorzien van de eerste interactieve, energieopwekkende designgevel ter wereld. De nieuwe gevel is een fraai voorbeeld van hoe duurzaamheid en Dutch Design samengaan. Voor Kuijpers is de buitenkant van het kantoor niet alleen een duurzaam en fraai visitekaartje. Het is ook een signaal passend bij de ambitie voorop te lopen bij de uitdagingen die de energietransitie biedt.

 
 
 
 
 

Werkbezoek BZK en VNG

Werkbezoek Alle lichten  

Vrijdag 18 januari legde Chris Kuijpers, directeur-generaal Bestuur en Wonen bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken (BZK)) een werkbezoek af in Helmond, samen met Edward Stigter van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Zij werden ontvangen door wethouder Antoinette Maas samen met bestuurders Mirjam Kräwinkel (woCom) en Marc Eggermont (Woonpartners).

 
 
 
 
 

Marktplaats voor afval

  Infographic Indusym

Met de in Helmond ontwikkelde softwaretool Indusym kunnen bedrijven restproducten uitwisselen. Zo is het afval van het ene bedrijf de grondstof voor een ander bedrijf. De softwaretool is ontwikkeld door Immanuel Geesing (als student aan de TU Eindhoven) in samenwerking met Stichting Bedrijventerreinen Helmond. Stichting InduSym is afgelopen jaar opgericht om bedrijven te helpen bij de transitie naar een circulaire economie. Speerpunt is het realiseren van industriële symbiose met behulp van de gelijknamige softwaretool InduSym.

 
 
 
 
 

Richtlijn voor veilige aardwarmte

Infographic-aardwarmte  

Eind januari hebben Brabantse partijen, waaronder de provincie, Geothermie Brabant BV, een aantal gemeenten (waaronder gemeente Helmond) en Brabant Water een richtlijn ondertekend om geothermie (aardwarmte) veilig te ontwikkelen. Alle partijen zien de potentie van geothermie als duurzame bron van warmte en de noodzaak om geothermie op veilige manier voor de ondergrond en het grondwater te ontwikkelen. De richtlijn is opgesteld om eventuele risico’s zoveel mogelijk te beperken.

 
 
 
 
 

Thema-avonden isolatie Energiehuis Helmond

  42154428_1705570366219140_6851748167529005056_n

Wat is er mogelijk op gebied van isolatie van uw woning, wat komt er bij kijken? Hoe belangrijk is isolatie? Over dit onderwerp organiseert Energiehuis Helmond per wijk aparte informatieavonden. In maart staan de wijken Stiphout/Warande/Oranjebuurt op de agenda. De eerste staat gepland voor donderdag 14 maart en de volgende op 21 maart. 

 
 
 
 
 

Helmond aardgasvrij

  animatie

In Nederland gaan we stoppen met gebruik van aardgas in woningen en andere gebouwen. Uiterlijk in 2050 moeten we allemaal op een duurzame manier verwarmen, douchen en koken. Hoe bereiden we ons in Helmond voor op deze aardgasvrije toekomst? En wat kunt u zelf doen?

 
 
 
 
735a267b-df3a-4098-8747-a061531ba894