18-ghal-alog_header
 

Nieuwsbrief december 2018

 
 
 

VIPE Pruiken: duurzaamheid in brede zin van het woord

  donatie pruik samenloop

Eén van de mooiste sociale initiatieven en een schoolvoorbeeld van de circulaire economie, bevindt zich in ons eigen Helmond. VIPE Pruiken verzamelt hoogwaardige gebruikte pruiken, reinigt en modelleert deze. Ze brengt deze vervolgens gratis terug in de maatschappij bij mensen die een pruik hard nodig hebben. Initiatiefnemers Peggy van de Vijfeijken en Vivienne van Leuken vertellen over hun stichting.

 
 
 
 
 

14 Helmondse basisscholen gaan voor zwerfafvalvrij

Opruimen zwerfafval  

KLIEN IT, het inmiddels bekende zwerfafvalproject voor het basisonderwijs binnen de gemeente Helmond, is weer gestart. Dit initiatief van de gemeente Helmond en conceptbureau voor duurzame projecten Groen4Life beleeft zijn derde editie. De groepen 8 van 14 Helmondse basisscholen gaan 30 schoolweken aan de slag voor een zwerfafvalvrije schoolomgeving.

 
 
 
 
 

Verbouwing tot aardgasvrije woning

  Zonnepanelen

Peter van der Heijden en zijn partner Mariëlle kochten in 2016 hun woning aan de Horst 3 in Helmond en maakten deze aardgasvrij. Het was altijd een wens een energie-neutrale woning te maken, maar hoe pak je dit aan en wat zijn de ervaringen van het gezin?

 
 
 
 
 

Bouw Stiphout-Zuid is gestart!

Dr1Cbr5XcAIDMKt  

Maandag 12 november is het startsein gegeven voor de bouw van 29 aardgasvrije en nul-op-de-meter woningen door Bots Bouwgroep in Stiphout-Zuid, de eerste aardgasvrije wijk van Helmond. Oftewel woningen zonder gas en zonder energierekening. Hier werd samen met de toekomstige bewoners even feestelijk bij stil gestaan. De starthandeling is verricht door wethouder van den Waardenburg (Stedelijke ontwikkeling) samen met directeur Martien Bots.

 
 
 
 
wijkontwikkelingsplan annawijk 22-11-2018 (28)
 

WijkOntwikkelingsProgramma Annawijk ondertekend

De kogel is door de kerk. Er kan gestart worden met de grootschalige aanpak van de Annawijk. Op donderdag 22 november is door wijkbewoners, gemeente Helmond en woningcorporatie woCom een handtekening gezet onder het WijkOntwikkelingsProgramma. Hierin staat in grote lijnen omschreven wat er de komende jaren gaat gebeuren in de wijk. Niet alleen de woningen en de woonomgeving, maar ook de leefbaarheid, gezondheid en werkgelegenheid in de wijk komen in dit uitvoeringsgerichte plan aan bod. “Nu kunnen we samen aan de slag.” Lees verder

 
 
 
 
 

Helmond aardgasvrij

  animatie

In Nederland gaan we stoppen met gebruik van aardgas in woningen en andere gebouwen. Uiterlijk in 2050 moeten we allemaal op een duurzame manier verwarmen, douchen en koken. Hoe bereiden we ons in Helmond voor op deze aardgasvrije toekomst? En wat kunt u zelf doen?

 
 
 
 
735a267b-df3a-4098-8747-a061531ba894