Introduction

Nieuw in de regio: EnergieHuis Slim Wonen

Nieuw in de regio: EnergieHuis Slim Wonen

EnergieHuis Slim Wonen is een nieuw Serviceloket voor en door bewoners, en heeft het doel om slim energie te besparen met gratis voorlichting. Hiervoor zijn een nieuwe website en onafhankelijke voorlichting de middelen. EnergieHuis Slim Wonen is een nieuwe samenwerking van 8 gemeenten; Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Geldrop-Mierlo, Helmond, Laarbeek, Nuenen en Someren. Het initiatief is een professionele voortzetting van het Energieloket Zuidoost Brabant en de Stichting Energiehuis Helmond.

Slimme bewoners website

Met de nieuwe praktische website EnergieHuisSlimWonen.nl  kunnen bewoners Slim starten met diverse ‘zelftests’. Denk bijvoorbeeld aan een gratis woning Quickscan die je woning een score toekent op bespaar maatregelen. En met Jouw routeplanner kun je Slim verder met directe bespaar maatregelen en subsidiemogelijkheden. Op afspraak helpen Energiecoaches bewoners met vragen en slimme vervolgstappen voor het besparen en opwekken van energie.

Gratis Serviceloket, voorlichting en webinars

EnergieHuis Slim Wonen organiseert gratis webinars over Slim isoleren, Zonnepanelen, Warmtepompen, en workshops over de woning Quickscan en Energiecoach worden. Bewoners kunnen een gratis afspraak maken met een Energiecoach voor persoonlijke voorlichting over bespaarmogelijkheden in de eigen woning. Het nieuwe Serviceloket is telefonisch en per email bereikbaar voor korte vragen van bewoners en huiseigenaren.. Kijk op de website bij Contact voor de (telefonische)opening- en bezoekerstijden of vul het Contactformulier in.

Showroom- en bezoekerscentra 

Naast de praktische website kunnen bewoners het uitgebreide showroom-informatiecentrum van Energiehuis Helmond bezoeken. Hier kun je alle slimme bespaar maatregelen bekijken en nieuwe ontwikkelingen zien.  Of stel je vragen aan  de deskundige voorlichters. Ook kun je terecht bij  ‘Demonstratiewoning Someren’ of Energyport Peelland’ in Deurne 

Lokale initiatieven en collectieve acties

Op de website ontdek je via  Jouw gemeente of In mijn buurt welke lokale duurzame bewonersinitiatieven bewoners helpen met energie besparen of zelf opwekken. Ook lokale collectieve inkoopactie en activiteiten van lokale energiecoöperaties vind je hier. Ga via Jouw gemeente naar de lokale initiatieven en collectieve acties in Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Geldrop-Mierlo, Helmond, Laarbeek, Nuenen en Someren.