Introduction

Krijgt jouw huis het warm van 50 graden?

Krijgt jouw huis het warm van 50 graden?

Verwarming door warmtepomp

Wil je testen of jouw huis klaar is voor verwarmen op een lage temperatuur? Bijvoorbeeld met een warmtepomp of via een warmtenet? Verlaag dan 2 weken lang de temperatuur van je cv-ketel naar 50 graden en ervaar het zelf. Meld je aan en doe mee met de 50-gradentest!

Verwarmen op lage temperatuur

De overheid wil dat alle huizen in Nederland in 2050 van het aardgas af zijn. Daarom stappen steeds meer Nederlanders over naar andere manieren van verwarmen. Bijvoorbeeld met een duurzaam warmtenet of een (hybride) warmtepomp. Deze technieken werken met een lagere temperatuur van het verwarmingswater dan de huidige cv-ketels. In plaats van 70 of 80 graden, verwarmen zij het water tot hooguit 50 graden.

Om je huis met die lage temperatuur goed warm te krijgen, moeten er 2 dingen in orde zijn:

  • Je huis moet goed genoeg geïsoleerd zijn.
  • Je verwarming (het afgiftesysteem) moet voldoende warmte kunnen afgeven. Vloer- of wandverwarming zijn hiervoor gemaakt, maar ook je huidige radiatoren of convectoren kunnen geschikt zijn of geschikt worden gemaakt.

Doe de 50-gradentest

Met de 50-gradentest neem je de proef op de som. Je stelt de temperatuur van je hr-ketel in op 50 graden en ervaart of het nog comfortabel warm wordt in huis. Na 2 weken vul je een online tool in en krijg je advies over de overstap naar verwarmen op lage temperatuur. Krijg je het huis nog niet lekker warm met 50 graden? Dan krijg je advies hoe je je huis geschikt kunt maken.