Introduction

Korting op je regenton

Korting op je regenton

Helmond klimaatbestendig
Het klimaat verandert. De temperatuur stijgt, het gaat vaker harder regenen met overstromingen en ander overlast tot gevolg. Deze klimaatverandering vraagt om een andere aanpak van regenwater.
Een regenton is een slimme aanpassing waarmee je eenvoudig schoon regenwater opvangt om dit, bijvoorbeeld voor je tuin, te gebruiken. Zo kun jij lekker genieten van je tuin, help je jouw omgeving regenwaterbestendig te maken én bespaar je kostbaar drinkwater. Door je regenpijp af te koppelen help je mee om wateroverlast door overbelasting van het riool te voorkomen en om droogteschade te beperken.

Regentonnenactie
De gemeente organiseert samen met waterschap Aa en Maas een regentonnenmaand. Als inwoner van Helmond krijg je in die maanden € 30,- korting op de aankoop van een regenton. Deze actie loopt van 1 maart t/m 30 april.

Met een regenton vang je schoon regenwater op. Dat kun je hergebruiken voor bijvoorbeeld:

 • Ramen lappen
 • Tuinplanten water geven
 • Binnen planten water geven
 • Water voor je huisdieren
 • Auto wassen

Regentonnen zijn dus goed voor het milieu, maar ook voor je tuin en je portemonnee.

Flyer met coupon
Download hier de flyer regentonnenactie met coupon. Of ga naar een van de deelnemende partijen. Daar vind je de flyer in de winkel die je direct kunt gebruiken.

Deelnemende partijen

 • Tuincentrum Coppelmans Helmond
 • Boerenbond Helmond
 • Gamma Helmond
 • Karwei Helmond

Actievoorwaarden

 • Korting is alleen geldig op vertoon van een volledig ingevulde bon.
 • Korting is geldig op alle regentonnen van minimaal 165 liter in het assortiment.
 • Je bent woonachtig in de gemeente Helmond.
 • Maximaal één regenton per huishouden.
 • Korting is alleen geldig in de winkel, niet bij online bestellingen.

De regentonnenactie is een samenwerking met Waterschap Aa en Maas 

Let op: Deze actie is niet te combineren met de subsidie klimaatbestendige maatregelen van waterschap Aa en Maas: www.aaenmaas.nl/regelen/subsidie-klimaatbestendige-maatregelen/


Voordelen van een regenton

Als je geld wilt besparen en groen wilt zijn, is een regenton een goede oplossing. Regentonnen worden gebruikt om regenwater op te vangen van het dak van je huis of bedrijf. Er zijn veel voordelen aan regentonnen, zoals:

 1. waterbesparing,
 2. minder afvloeiingsvervuiling,
 3. energie- en kostenbesparing,
 4. beter voor de planten.

  1. Waterbesparing
  Gemiddeld gebruiken we in Nederland zo’n 120 liter drinkwater per dag. In warme periodes zelfs zo’n 150 liter per dag. Waterbesparing is noodzakelijk om ons milieu te beschermen. Installeer een regenton, vang gratis hemelwater op en draag bij aan waterbesparing. Geef de planten in huis en in de tuin water met opgevangen regenwater uit je regenton, zo bespaar je jaarlijks zo’n honderden liters water uit de kraan.

2. Minder afvloeiingsvervuiling
Mens en dier hebben baat bij schone wateren en gezonde rivieren. Ons waterzuiveringssysteem zuivert het rioolwater en water uit rivieren om schoon drinkwater te produceren. In Nederland is het drinkwater van zeer hoge kwaliteit. Daarom is het belangrijk om minder afvloeiingsvervuiling te hebben. Hoe meer vervuiling er namelijk in het water zit, hoe moeilijker en duurder het is om ons water weer goed te zuiveren. Door een regenton te plaatsen, vang je zuiver hemelwater op. Dit zuivere water komt daardoor niet meer in het riool terecht en is direct bruikbaar. Minder water in het riool betekent minder kosten aan rioolpompen en minder kosten en energie voor rioolwaterzuivering.

3. Energie- en kostenbesparing
Een regenton is behalve energiezuinig ook kostenbesparend. Door vaker water uit de regenton, verminder je het gebruik in energie van bijvoorbeeld sproeisystemen. Wist je dat een sproeibeurt van 15 minuten gemiddeld zo’n 100 liter drinkwater kost? Gebruik dus vaker water uit de regenton, dat is energiezuinig, gratis en zuiver! Zo bespaar je meteen op de kosten voor water, dat scheelt jaarlijks honderden euro’s!

4. Beter voor de planten
Opgevangen regenwater bevat veel minder kalk dan leidingwater. Ons drinkwater is gezuiverd, maar bevat nog wel ijzer en kalk. Kalk is gezond voor mensen, maar planten houden er niet van. Geef je planten dus water uit de regenton. Dit water is zuiver, bevat geen kalk en is bovendien gratis! Auto’s wassen en ramen lappen met opgevangen regenwater is ook een prima idee: doordat het hemelwater geen kalk bevat is de kans op witte strepen een stuk kleiner.

Wil je meer weten over regentonnen? Bijvoorbeeld wat je in de winter met je regenton moet doen. Bekijken dan deze 8 vragen en antwoorden

Groene tuinen
Groene tuinen zijn onmisbaar bij het voorkomen van wateroverlast in de steden. De planten zorgen ervoor dat het regenwater in de bodem trekt en zo min mogelijk in het riool komt. Bovendien ziet een groene tuin er ook nog eens veel mooier uit!
Dit kun je zelf doen om jouw tuin om te toveren tot een watervriendelijke tuin: tips voor groene tuinen  

Of kijk op groenklimaatplein om ideeën op te doen wat je allemaal kunt doen om jouw tuin klimaatvriendelijk te maken.