Introduction

Helmond zet in op meer duurzame mobiliteit

Helmond zet in op meer duurzame mobiliteit

Deelauto

Vanaf 29 oktober kunnen medewerkers van de gemeente gebruik maken van Amberauto’s. Dit zijn zogeheten deelauto’s, die een medewerker kan reserveren voor het maken van zowel werk- als privéritten. Deze Amberauto’s zijn volledig elektrische BMW’s en daarmee wil de gemeente haar CO2-voetafdruk verkleinen.

De Amberauto is een echt alternatief voor bijvoorbeeld de eigen auto. Zo hoeven minder auto’s geproduceerd te worden, waarbij veel CO2 vrijkomt, is minder parkeerruimte nodig én rijd je altijd op duurzame wijze naar je afspraak.

Dit doen we natuurlijk voor een bereikbaar, leefbaar en economisch vitaal Helmond

Helmond is volop in ontwikkeling. Goed nieuws voor de werkgelegenheid. Minder goed nieuws voor de bereikbaarheid en leefbaarheid van Helmond. Hoe houden we Helmond bereikbaar, leefbaar en een aantrekkelijke stad om te wonen en te werken? Dat vraagt om het aanpassen van onze infrastructuur en inzetten op duurzame en innovatieve mobiliteit. De mobiliteitswereld verandert in hoog tempo. Nu reizen we nog van A naar B met onze auto, de fiets of met het openbaar vervoer. Straks rijden we in elektrische deelauto’s, -fietsen en – scooters. Het liefst via één app en in combinatie met het openbaar vervoer.
Als gemeente geven we graag het goede voorbeeld aan de rest van onze stad. De Amberauto’s zijn daar een mooi voorbeeld van!

Bekijk hier hoe wethouder Antoinette Maas haar eerste rit maakte in een Amberauto: