Introduction

Hat-trick afvalbankjes in Helmond geplaatst voor vermindering zwerfafval

Hat-trick afvalbankjes in Helmond geplaatst voor vermindering zwerfafval

Afgelopen maand zijn er in Helmond een aantal zogenoemde Hat-trick afvalbankjes geplaatst, waaronder in De Warande. De Hat-trick afvalbankjes zijn geplaatst om zwerfafval op een leuke manier te verminderen. Dinsdag 23 april testte jeugdburgemeester Daan één van de bankjes uit.

Wat is een Hat-trick afvalbankje?

De Hat-trick afvalbank is bedacht als originele oplossing om zwerfafval op een leuke manier te verminderen. Door het spelelement van de Hat-trick wordt het voor mensen leuk om hun afval weg te gooien. Afval zoals frisdrank blikjes of plastic flesjes kunnen via de opening in de binnenbakken van de afvalbak worden getrapt. Er klinkt een extra beloningsgeluid als het afval tijdens het scoren ook een klinkerplaat raakt.

Duurzame oplossing

De zitting en binnenbakken van de Hat-trick afvalbank zijn bovendien gemaakt van 100% gerecycled kunststof, wat het een duurzame oplossing maakt om zwerfafval tegen te gaan. Afgelopen week zijn de eerste twee bankjes bij De Warande en Helmond Sport geplaatst. Om het spelelement extra te benadrukken, is er rondom de bankjes belijning aangebracht in de vorm van een mini voetbalveld.

Samenwerking

Het Hat-trick project in Helmond is een project van gemeente Helmond in samenwerking met De Bries.

Bekijk in het filmpje hoe jeugdburgemeester Daan het bankje in de Warande alvast heeft uitgetest: