Introduction

De week van de groene tuin: 7 t/m 13 april

De week van de groene tuin: 7 t/m 13 april

De Week van de Groene tuin

Van dinsdag 7 april t/m het Paasweekend van 13 april is het de De Week van de Groene Tuin. Tijdens deze week motiveren Stichting Steenbreek en NL Greenlabel heel Nederland om de tuin of het balkon om te toveren in een groene oase. Zo fleuren we Nederland op in donkere tijden en kan iedereen op een leuke én verantwoorde manier van het lenteweer genieten dichtbij huis!

In Helmond willen we ook graag tuinbezitters stimuleren hun eigen tuin (verder) te vergroenen en te verduurzamen. Meer groen in de tuin zorgt ervoor dat er meer ruimte komt om piekbuien op te vangen veroorzaakt door het veranderde klimaat. Ook zorgt groen voor minder hittestress en worden tuinen zo belangrijke ecologische stapstenen voor insecten en vogels.
Leer meer over de weg naar een groen en klimaatbestendig Helmond en wat u zelf kunt doen.

Tuintips van Lodewijk Hoekstra
Tijdens De Week van de Groene Tuin geeft de nationale tuinman Lodewijk Hoeksta elke dag via Facebook en Instagram een praktische tip waarmee je direct aan de slag kan. De tips, bijvoorbeeld tips over het ontstenen van jouw tuin, vind je ook  op deze website. Kijk ook de video onderaan deze pagina!
Ook kun je meedoen aan een fotowedstrijd, zie:  https://www.operatiesteenbreek.nl/week-van-de-groene-tuin/

Doe de nationale tuincheck!
Benieuwd hoe groen en klimaatbestendig jouw tuin is? De Nationale Tuincheck is een gratis app die je eenvoudig door een aantal vragen over je tuin leidt. Bijvoorbeeld: hoe ga je om met de bodem? Hoe bestrijd je ongewenste insecten en planten? Wat voor tuinafscheiding heb je? Op basis van de antwoorden wordt een score berekend, van A (heel goed) tot G (werk aan de winkel!) en worden tips gegeven. Die kun je toepassen voor een groenere en fijnere tuin waar mens en dier graag zijn. Meer info en downloaden zie: https://nationaletuincheck.nl/

Geniet verstandig van het lenteweer
We hopen dat u lekker actief van het lenteweer kunt genieten in uw eigen tuin. Massaal naar het tuincentrum gaan, is vanwege de corona crisis nu niet verstandig. Als u toch gaat, neem dan de RIVM richtlijnen in acht.
Gelukkig bieden veel tuincentra en kwekers ook mogelijkheden voor online shoppen, dus googlen, bestellen zodat u dit weekend aan de slag kunt.

Startscherm Nationale tuincheck