Introduction

Gratis energieadvies voor huiseigenaren in Helmond

Gratis energieadvies voor huiseigenaren in Helmond

Op de Dag van de Duurzaamheid, zaterdag 10 oktober, lanceren gemeente Helmond en Energiehuis Helmond een actie voor Helmonders met een eigen woning. Huiseigenaren kunnen gebruikmaken van een gratis advies over het besparen van energie in hun woning. Daarbij ontvangen ze ook een energiebespaarbox met materialen zoals ledlampen en tochtstrips. Onafhankelijke energiecoaches van het Energiehuis verzorgen de adviezen en willen zo de komende maanden 2.500 inwoners helpen met het verlagen van hun energierekening.

De actie is mogelijk dankzij de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE) van de Rijksoverheid. Doel is om huiseigenaren te stimuleren tot kleine energiebesparende maatregelen in huis. Denk aan het inregelen van de cv-installatie, het aanbrengen van radiatorfolie of tochtstrips en het gebruik van ledlampen. De energiecoaches kunnen daarnaast ook adviseren over de mogelijkheden van bijvoorbeeld isolatie of zonnepanelen.

Energieadvies en energiebespaarbox
Inwoners met een koopwoning kunnen zich aanmelden voor een energieadvies via https://energiehuisslimwonen.nl/initiatieven/haal-meer-energie-uit-je-huis/ Vervolgens wordt een afspraak gemaakt met de energiecoach. De afspraak kan plaatsvinden in de woning zelf of in het Energiehuis aan de Torenstraat. Daarbij wordt uiteraard rekening gehouden met de maatregelen rondom het coronavirus. Maar een telefonisch of online (video consult) energieadvies is ook mogelijk.

Tijdens de afspraak met  de energiecoach of kort na het telefonische of online adviesgesprek, ontvangen de bewoners een gratis energiebespaarbox. Hierin zitten producten waarmee ze direct energie kunnen besparen: ledlampen, tochtstrips en radiatorfolie. Ook bevat de box informatie met allerlei praktische tips over energiezuinig gedrag.

Portret wethouder Maas

Onafhankelijk en op maat

Wethouder Duurzaamheid Antoinette Maas: “Wie wil dat nou niet, besparen op de energierekening! Goed voor de portemonnee én voor het milieu. Energie die we besparen hoeven we immers ook niet op te wekken. Ik ben dan ook heel blij met de energiecoaches. Zij staan klaar om inwoners advies te geven over besparingsmogelijkheden. Dat kan van alles zijn. Van kleine dingen zoals het dichten van kieren met een tochtstrip. Tot grotere ingrepen zoals het isoleren van het dak of de aanschaf van zonnepanelen. De energiecoaches kijken per woning wat er mogelijk is. Ze zijn onafhankelijk, weten raad en helpen onze inwoners graag op weg. Maak er vooral gebruik van, zou ik zeggen!”

Tot 31 december 2021

De actie in Helmond loopt volgens de landelijke RRE-regeling tot 31 december 2021 en geldt alleen voor koopwoningen. Op dit moment werkt de Rijksoverheid aan een vervolg op de regeling voor volgend jaar. Die zou dan mogelijk ook voor huurwoningen gaan gelden.

 

Meer info en aanmelden: www.allelichtenopgroen.nl/energiecoach