Introduction

Feestelijke oplevering duurzame huurwoningen Hei Wonen

Feestelijke oplevering duurzame huurwoningen Hei Wonen

Oplevering nieuwe huurwoningen Heiwonen Helmond

Betaalbare én duurzame woningen voor zowel jongeren, ouderen en gezinnen. Afgelopen week werden 52 sociale huurwoningen op feestelijke wijze opgeleverd in de Heistraat. Het nieuwbouwproject Hei Wonen biedt appartementen voor starters, woningen voor gezinnen en seniorenwoningen. De woningen zijn goed geïsoleerd en hebben zonnepanelen, waardoor dat de woonkosten gunstig zijn.

Het hofje bij de woningen wordt ingericht als plek om te ontmoeten en te spelen. Kinderen uit de buurt, wethouder Gaby van den Waardenburg en Ingrid de Boer, algemeen directeur van Woonbedrijf, hielpen een handje. Samen plantten zij plantjes in het plantsoen van het Arie Willemshof.

En ook gierzwaluwen en huismussen vinden straks een plekje om te broeden door de plaatsing van vijf speciale 'neststenen' in de gevel. De neststenen zijn geplaatst op initiatief van IVN Helmond. Die heeft van de provincie een subsidie gekregen. Onder de noemer B5 wil Noord-Brabant in de vijf grootste Brabantse steden (de 'big five') vogels en vleermuizen meer leefruimte bieden. Ook in Helmond dus. Zo brengen we de natuur naar de stad!

Ingebouwde neststenen

In een gevel van een van de vier in aanbouw zijnde woonblokken aan het Helmondse Arie Willemshof bevinden zich vijf 'neststenen'. Foto: FotoMeulenhof