Introduction

Fair Trade & Global Goals markt 31 oktober

Fair Trade & Global Goals markt 31 oktober

Op zondag 31 oktober vindt de FairTrade & Global Goals markt plaats in het centrum van Helmond. Van 12.00 – 17.00 uur is de markt geopend en zijn er kramen gevuld met FairTrade en duurzame producten, organisaties die uitleggen hoe zij bijdragen aan de Global Goals en nog veel meer. Gemeente Helmond is erbij! We staan er met de energiekaravaan, met een kraam over Operatie Steenbreek en we lanceren de subsidie op regentonnen.

Energiekaravaan
De Gemeente Helmond bouwt samen met onze inwoners aan een duurzame, innovatieve en schone gemeente waar het nu en in de toekomst fijn wonen, werken en verblijven is. Om dit te bereiken, zetten we niet alleen in op het besparen van energie maar ook het gebruik van andere, meer duurzame, vormen van energie. De overgang van gas naar andere duurzame bronnen is daarin een belangrijk onderdeel.
Kom langs bij de Energiekaravaan om meer informatie te krijgen over het besparen van energie en het gebruik van duurzame energie.

Operatie Steenbreek
Tijdens NL Doet en Nationale Burendag worden inwoners ondersteund door hoveniers om tegels uit hun tuin te halen en planten ervoor in de plaats te zetten! Tegel eruit, plant erin! Zo creëren we meer groen in Helmond. In 5 jaar komen alle wijken aan de beurt. Is jouw wijk de volgende editie nog niet aan de beurt? Dan kan je ook je tegels komen brengen. Van de gemeente Helmond krijg je sowieso 5 planten tijden deze dagen. Houd deze website in de gaten voor de wijken van de volgende edities of ga langs bij de kraam op de markt.

Regentonnen
De gemeente gaat twee keer per jaar een regentonnenmaand organiseren. Als inwoner van Helmond krijgt u in die maanden € 30,- korting op de aankoop van een regenton. De eerstvolgende actie loopt van 1 t/m 30 november. Meer weten? Kom naar onze stand!

Met een regenton vang je schoon regenwater op. Dat kun je vervolgens hergebruiken voor bijvoorbeeld:

  • Ramen lappen
  • Tuinplanten water geven
  • Binnen planten water geven
  • Water voor je huisdieren
  • Auto wassen

Hiermee bespaar je kostbaar drinkwater, maak je je tuin klimaatbestendig en wordt de riolering minder belast. Zo kun je lekker genieten van je tuin.