4 Reacties in “Een duurzamer Dierdonk”

 1. Garagedaken van twee onder een kap woningen liggen lang in de schaduw van het huis.
  Maar op de zonatlas voor Brabant kun je kijken of een dak geschikt is
  http://www.zonatlas.nl/provincie-noord-brabant/ontdek-de-zonatlas/?lat=51.47488434325615&lon=5.6535782193472315&zoom=14

  1. Fons Lustenhouwer zegt:Beantwoorden

   Henk, in principe is dat waar: hoe hoger het dakoppervlak ligt, hoe minder last van schaduw. En ook op de schuine daken in Dierdonk kunnen nog veel zonnepanelen worden geplaatst en een goed rendement opleveren (zowel energetisch als financieel). Ben benieuwd of nog meer mensen in Dierdonk er zo over denken. Laat het maar weten.

 2. Waarom denken jullie alleen aan stroom en niet aan warmte in de winter. Ongeveer 70% hebben we nodig voor warmte. Met al dat terugleveren wordt ‘t net toch enorm belast? Wie zegt dat die vergoedingen blijven? Of kun je die opgewekte stroom nu voortaan opslaan in de pas uitgevonden Zeezoutaccu’s? Wie heeft de oplossing?

 3. De Energie Neutraal Woning .nl BV is actief met het opzetten van een broedcel van Bijna Energie Neutraal gerenoveerde huizen. Dit initiatief vraagt echter tijd en de voorbereidingen voor het opzetten van een website zijn in volle gang, met als doel geïnteresseerde te informeren naar de mogelijkheden. Zodra de eerste proefprojecten zijn gerealiseerd zullen de resultaten op de site worden gepresenteerd en gemonitord.
  Tevens is een bijdrage van het duurzaamheidsfond gevraagd, de aanvraag is pending.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *