3 Reacties in “Het duurzaamste huis van Helmond”

 1. Hallo Bart,

  Interessant verhaal. Kan ik ‘n keer bij je aan komen> zie ook mijn bijdrage. Zou dat graag met je bespreken.
  Groeten en tot ziens.
  Joop.

 2. René Engelen zegt:Beantwoorden

  Hallo Bart

  Een paar opmerkingen:
  – vind een stroomgebruik van 9000KWU best veel. Hoe komt dat en hoe is je verbruik opgebouwd. Bij 2 volwassenen verbruik ik maar 3.500 KWu en heb zelf een koi Vijver van 10 M^3. Heb je een paar groot verbruikers zoals kinderen en het laden van een elektrische auto of vraagt je lucht verversingssysteem te veel vermogen?
  Een tip je had ook steenstrips kunnen gebruiken, dan je totaal ander concepten kunnen kiezen van Houtskelet tot houten binnenwanden met EPS schil bezet met steenstrips. Dan kan de welstand niet meer dwars gaan liggen.

  1. Zelfs 3500kwu voor 2 volwassenen vind ik nog veel. Wij zijn ook met 2en en verbruiken 2000kwu. Maar niet de hele dag de tv aan wel de radio en de hele avond 4 schemerlampen aan gewone ordinaire spaarlampen van 9 en 11 watt en 36 watt tl in de keuken. Verwarming cv met pomp op 21 gr. C. van 08.30 uur tot 22.15 u. Voor de verwarming hebben we 1100 m3 gas p/j met energiezuinig combiketel en…het zou nog minder kunnen. Energienota € 92,- p/mnd.

   Van 9000 kwu schrik ik helemaal, awnt daar kun je m.i. ‘n goed geisoleerd huis verwarmen. Wel is 700m3 het dubbele van de inhoud van ons huis. Het zijn er eigenlijk 2. Nul op de meter dat kan zie mijn bijdrage in Helmonders betrekken.

   Groeten,
   Joop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *