Introduction

Duurzaamheidssubsidie voor 4 organisaties

Duurzaamheidssubsidie voor 4 organisaties

Opnieuw krijgen 4 organisaties subsidie uit het duurzaamheidsfonds. WijkWinkelManagement, producent van keuken- en werkbladen Arte, Stadstuin Helmond en Natuurtuin de Robbert kunnen er daarmee voor zorgen dat Helmond weer een stukje duurzamer wordt.

  • De kerstverlichting in de winkelgebieden die vallen onder het WijkWinkelManagement werkt op zonne-energie. Maar liefst 124 kerstornamenten verlichten Helmond zo energieneutraal.
  • Producent van keuken- en werkbladen Arte gaat een biodiversiteits-, fruit- en moestuin aanleggen op hun terrein. Hun medewerkers kunnen hier zelf groente en fruit kweken en er tijdens de pauzes recreëren. Ook medewerkers van omliggende bedrijven kunnen de tuin tijdens de lunchwandeling bezoeken.
  • Stadstuin Helmond vervangt de tl-verlichting voor LED en sluit deze direct aan op zonnepanelen die op het dak van hun gebouw worden geplaatst.
  • Natuurtuin de Robbert vergroot de natuurwaarde van de tuin door de voormalige kruidentuin om te vormen tot een bloem- en vlindertuin en de poelen uit te diepen.

Duurzaamheidsfonds