Introduction

Duurzaam sportpark Tennisvereniging ‘t Trambaantje

Duurzaam sportpark Tennisvereniging ‘t Trambaantje

Tennisvereniging ‘t Trambaantje vond het tijd te kijken naar verduurzaming van het sportpark en is daarvoor allereerst gestart met het laten maken van een energiescan. Daaruit bleek de verlichting veruit de grootste energiegebruiker, dus werd er in verband met de terugverdientijd ledverlichting aangebracht op twee van de zes banen. Deze verlichting heeft verschillende standen en kan bijvoorbeeld anders ingesteld worden voor wedstrijden, maar staat meestal op recreatief verbruik, zodat het minst vermogen verbruikt wordt.

Kostenbesparing met zonnepanelen

De volgende stap was de plaatsing van zonnepanelen, zodat de benodigde energie duurzaam opgewekt kan worden. De voorzitter heeft zich hier vooral in verdiept door het opvragen van offertes en bekeken hoe je de energieopbrengst van de 52 zonnepanelen optimaal kunt benutten. Hierdoor heeft er een grote kostenbesparing plaats gevonden.

Duurzaamheidsfonds

Door de inzet van het juiste bureau werd goed duidelijk welke wegen bewandeld moesten worden en vooral wat de tijdslijnen waren die daarbij hoorden. Dat komt in sommige gevallen bij de aanvraag van subsidie erg nauw, dus is het erg belangrijk om hier rekening mee te houden. Zo is de vereniging ook aan de slag gegaan met een aanvraag voor het Duurzaamheidsfonds van de gemeente Helmond, die ze toegekend hebben gekregen. De vereniging is erg blij dat alle plannen zo gerealiseerd zijn en ze hier nu volop van kunnen profiteren.

LED-verlichting TV 't Trambaantje