Introduction

Digitaal vragenuur energie projecten in regio

Digitaal vragenuur energie projecten in regio

Hoe gaan we in Zuidoost-Brabant meer energie besparen, duurzame energie opwekken en duurzame warmtebronnen benutten? Vanuit Metropool Regio Eindhoven nodigt gemeente Helmond je van harte uit voor een toelichting op komende regionale projecten. Kom naar het digitaal vragenuurtje op 28 juni 2022 van 19.30 – 21.00 uur.

In de regio starten diverse duurzame energie projecten. De 21 gemeenten, de 2 waterschappen en de provincie werken daarin samen aan de Regionale Energie Strategie (RES). Gemeente Helmond werkt mee in vier projecten:

  • Verduurzamen van maatschappelijk vastgoed: met gemeenten Asten, Best, Eindhoven, Gemert-Bakel, Laarbeek, Helmond, Someren en Valkenswaard
  • Biogas/groen gas: Heeze-Leende, Helmond, peelgemeenten, ZLTO, Provincie Noord-Brabant, Noord- en Midden-Limburg, Rijk
  • Geothermie (aardwarmte): o.a. gemeente Helmond en Someren
  • Aquathermie (warmte uit kanaalwater): er sluiten nog partijen aan

De projecten staan in het Samenwerkings- en Uitvoeringsprogramma, dat deze zomer wordt gepubliceerd. De uitvoering gebeurt samen met de netbeheerder, bedrijven, kennis- en onderzoeksinstellingen, en maatschappelijke partners als lokale energiecoöperaties. Ook inwoners, ondernemersverenigingen, VvE’s en wijkverenigingen spelen een rol.

Aanmelden en meer informatie

De bijeenkomst is via Teams. Na de toelichting is er ruimte voor vragen. Aanmelden kan tot 24 juni 2022 Ben je verhinderd? Als je je aanmeldt, ontvang je een terugkijk link. Kijk voor meer informatie op www.energieregiomre.nl of meld je direct aan via https://nl.surveymonkey.com/r/frpjvwg