Introduction

Klimaatdialoog voor inwoners: Houd de voeten droog en het hoofd koel. Denk mee!

Klimaatdialoog voor inwoners: Houd de voeten droog en het hoofd koel. Denk mee!

Heeft u de afgelopen zomer ook last gehad van hitte? Heeft uw tuin te lijden gehad onder de lange periode van droogte? Of heeft u juist wateroverlast gehad door heel harde regenbuien? We hebben steeds vaker te maken met extreme weersomstandigheden en daarmee ook met overlast en schade.

Het weer kunnen we niet veranderen, maar we kunnen er wél voor zorgen dat onze omgeving extreem weer beter aankan. Denk bijvoorbeeld aan het aanleggen van meer groen dat zorgt voor verkoeling en een betere afvoer van water. Of aan het opslaan van regenwater zodat het beschikbaar is tijdens periodes van droogte.

Gemeente Helmond wil werken aan een stad die klimaatbestendig is. Maar dat niet alleen, we willen dat Helmond een prettige leefomgeving is met veel aandacht voor groen. Een omgeving die uitnodigt om in beweging te komen en zo ook bijdraagt aan de gezondheid van alle Helmonders.
De weg naar een klimaatbestendig Helmond willen we samen met inwoners, bedrijven en maatschappelijke partners in de stad in slaan. Graag nodigen we u als inwoner daarom uit om met ons mee te denken tijdens de:

Klimaatdialoog inwoners
donderdag 5 maart 2020 in wijkgebouw De Fonkel van 19.30 tot 21.30 uur
(Prins Karelstraat 123, Helmond)
Vanaf 19.15 uur staat de koffie klaar.

Tijdens de klimaatdialoog lichten we de uitkomsten van de zogenoemde stresstest toe. Hiermee is onderzocht welke plekken in onze stad gevoelig zijn voor hittestress, droogte en wateroverlast. Daarna willen we samen met u nadenken over oplossingen. De ideeën uit deze bijeenkomst gebruiken we voor het opstellen van een uitvoeringsplan.

Wateroverlast Eikendreef
Auto met omgevallen boom op dak
Foto's: Harrie Grijseels