Introduction

Doe ook de zonne(energie)scan voor je woning

Doe ook de zonne(energie)scan voor je woning

Brabanders zijn massaal op zoek naar informatie over zonnepanelen op hun dak. Dat blijkt uit cijfers van de provincie Noord-Brabant.  Meer dan 130.000 maal werd de site zonnescanBrabant de afgelopen jaren geraadpleegd.

De site www.zonnescanbrabant.nl geeft voor ieder gebouw in Brabant inzicht in de kansen voor zonnepanelen.  Aan de hand van satellietbeelden en 3Dmodellen wordt de geschiktheid van het dak duidelijk. Daarnaast krijgen bezoekers een schatting van de opbrengst en de investeringskosten. De scan is nu vernieuwd! Door gebruik te maken van de nieuwste kaarten en de meest actuele informatie over de installatiekosten en de opbrengsten is de terugverdientijd nu nog accurater in te schatten.

De zonnescan is een initiatief van de provincie Noord-Brabant. Zij wil Brabanders helpen om huizen en gebouwen duurzamer te maken. Dit omdat meer dan 35% van de energie in Brabant wordt ingezet voor huizen en gebouwen. Om de energiedoelen te halen is daar verandering in nodig.

Duurzaamheidslening

Goed om te weten dat je voor de aanleg van zonnepanelen een financieel steuntje in de rug kunt krijgen. Met behulp van de Duurzaamheidslening financier je namelijk energiebesparende maatregelen in en aan jouw woning. Tegen een aantrekkelijke rentekorting kun je energiezuiniger en comfortabeler wonen en draag je meteen bij aan een beter milieu. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor een zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie, vloer- of bodeminstallatie.

Interesse in een Duurzaamheidslening? Bekijk de informatiepagina op de website van Gemeente Helmond.

dakscan voor zonnepanelen