Introduction

Barts blog – En de bouw vordert…

Barts blog – En de bouw vordert…

De duurzame woning die Bart van Bokhoven zelf bouwt, krijgt steeds meer vorm. In onderstaande blog volgt een update in foto's. 

Kozijnen

We hier begonnen met het plaatsen van de kozijnen. De kozijnen zijn rondom voorzien van luchtdichte tape. Deze tape is nodig om uiteindelijk een luchtdichte verbinding tussen kozijn en wand te realiseren. De ramen hebben triple glas om een optimale isolatie te halen. Deze werkt alleen als er ook een luchtdichte verbinding met de wand is.

Isolatie en de vloer

Na het plaatsen van de raamkozijnen zijn de deuren geplaatst; hier zijn dezelfde luchtdichte verbindingen gemaakt die noodzakelijk zijn voor optimale isolatie.

Na alle kozijnen zijn we begonnen met het leggen van de vloer.
De opbouw van de vloer is op een zo gemaakt dat vloerverwarming niet noodzakelijk meer is. Dit betekent weer dat we veel energie besparen.
Door het luchtdicht maken van de vloer kan er geen luchtbeweging plaatsvinden vanuit de vloer. Dit resulteert in een ‘warme’ vloer.

De eerste isolatie laag boven op de betonvloer.
De luchtdichte folie laag (geen gewoon plastic), geheel luchtdicht afgetaped en op de naden dubbel gekit. Luchtdichte aansluitingen gemaakt naar de kozijnen.

De 2e isolatielaag boven op de luchtdichte laag.

Bart van Bokhoven bouwt duurzaam huis 6
Bart van Bokhoven bouwt duurzaam huis 7
Bart van Bokhoven bouwt duurzaam huis 8