Haal meer energie uit je huis

Haal meer energie uit je huis met de gratis energiebespaarbox

Update 26-11: Inmiddels zijn de 2500 beschikbare energiebespaarboxen vergeven. Aanvragen is niet meer mogelijk.
In 2022 komt Gemeente Helmond met een nieuw initiatief voor het besparen van energie. Houd deze website in de gaten.

 

 

Heb je een koopwoning in Helmond? En wil je energie besparen in je woning? We willen je daarbij graag helpen. Zeker nu het weer kouder weer is en veel mensen nog thuis werken, de moeite waard. Het levert je meer wooncomfort op, een lagere energierekening én je helpt mee aan een beter klimaat!

Met onze actie ‘Haal meer energie uit je huis’ kun je flink wat energie besparen. Geld sparen levert tenslotte niets meer op, energie besparen wél! En je huis biedt daarvoor veel mogelijkheden. Je huis verdient het.

Vraag de energiebespaarbox aan*

In de energiebespaarbox zitten handige spullen om zelf meteen aan de slag te gaan met besparen: ledlampen, tochtstrips, radiatorfolie, een douchetimer en heel veel handige tips. En het leuke is, de box is gratis!
Je kunt je via de knop hieronder aanmelden voor een box. Na ontvangst van jouw aanmelding, krijg je een mail met informatie over de ophaalmomenten bij Energiehuis Slim Wonen.

Voucher voor energieadvies

Wil je een stapje verder gaan, dan kun je gebruik maken van de voucher voor een gratis energieadvies door een onafhankelijke energiecoach. De voucher vind je ook in de box. De energiecoach kijkt samen met jou hoe je in jouw woning verder kunt besparen op je energierekening. Je hebt de keuze uit een afspraak bij jou thuis, in het Energiehuis Slim Wonen, telefonisch of via een video consult. Uiteraard houden we rekening met de maatregelen rond het corona virus.

*zolang de voorraad strekt: op is op

Vragen?

Neem contact op met Maartje Vos: besparen@allelichtenopgroen.nl

Over de actie 'Haal meer energie uit je huis'

Gemeente Helmond en Energiehuis Slim Wonen willen particuliere woningeigenaren in Helmond graag helpen met het besparen van energie in hun woning. Dat kan al met kleine maatregelen in huis. Hiervoor zijn we  gezamenlijk een actie gestart vanuit de landelijke RRE-regeling (Regeling Reductie Energiegebruik). Deze regeling vanuit de Rijksoverheid is gericht op eigenaren van een koopwoning en loopt tot 31 december 2021. Op dit moment werkt de Rijksoverheid aan een vervolg op de regeling voor volgend jaar. Die zou dan mogelijk ook voor huurwoningen gaan gelden.

Portetfoto Nicole Vereijken

Nicole Vereijken woont in een monumentaal pand en ontving de energiebespaarbox: "We zijn meteen aan de slag gegaan en hebben de tochtstrips aangebracht. Die kunnen we hier in huis goed gebruiken. Ook de radiatorfolie gaan we nog aanbrengen. Er zat ook een zandlopertje in de box die je in de douche kunt hangt als timer. Zeker handig om onze dochters bewust te maken van het warm waterverbruik en hen te laten zien dat het douchen soms ook wat korter mag."

Energiebespaarbox